Meisjes beroofd van fiets en telefoon in fietstunneltje Delfzijl

Delfzijl – Op zaterdagavond, tussen 21.00 uur en 21.15 uur moesten twee meisjes, een 17-jarige uit Delfzijl en een 19-jarige uit Farmsum, in het fietstunneltje naar Delfzijl-Noord, aan het Tunnelpad, onder bedreiging van een mes hun fietsen en telefoons afgeven aan twee nog onbekende jongemannen.

Wat is er gebeurd
De meisjes fietsten vanuit de richting van de Prins Bernhardlaan naar het tunneltje. Ze fietsten voorbij de twee jongens die daar stonden. Deze gingen voor de meiden staan en bedreigden ze met een mes. De 17- en de 19-jarige moesten hun fiets en telefoons afgeven. De verdachten zijn er vervolgens met de fietsen en telefoons vandoor gegaan in de richting van Delfzijl-West. De meisjes spraken even later een voorbijganger aan die 1-1-2 waarschuwde. Agenten onderzochten de hele omgeving maar troffen de verdachten niet meer aan. De fietsen zijn van het merk Gazelle. De een is legergroen en de ander grijs/blauw.

Signalement
Volgens de meisjes, waren de verdachten licht getint. Beiden droegen een zwart vest met een capuchon over het hoofd. Beide jongens zouden tussen de 15 en 18 jaar oud zijn en spraken Nederlands.

Onderzoek
De politie onderzoekt de straatroof en is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie over deze zaak of weet u welke jongens verantwoordelijk zijn voor de straatroof? Neem dan contact op met de politie in Delfzijl via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Back to top button