fbpx
9.6 C
Delfzijl
donderdag 20 februari 2020
Home Algemeen Meiden Eemsdeltacollege maken kennis met techniek op het Chemie Park in Delfzijl

Meiden Eemsdeltacollege maken kennis met techniek op het Chemie Park in Delfzijl

Appingedam – Tijdens Girlsday is een groep leerlingen van klas 2 havo/vwo van Eemsdeltacollege op bezoek geweest bij AkzoNobel en Stork op het Chemie Park Delfzijl.

De leerlingen waren door AkzoNobel en Stork uitgenodigd om een programma te volgen in het kader van Girlsday. Het doel van Girlsday is meisjes kennis te laten maken met techniek, bèta en ICT. Door middel van diverse presentaties en doe-opdrachten kregen de leerlingen een beeld van de beroepen, opleidingen en het werk. Ze hebben kennis gemaakt met verschillende functies waaronder een werkvoorbereider, Site Responsible Engineer en Procestechnoloog.

Doe-opdrachten

Bij Stork mochten de leerlingen zelf kunststof lassen en maakten een stekkerdoos. Tijdens de instructie lassen vroeg een leerling aan de medewerker; ‘Hoe lang doet u dit werk al?” Hierop werd geantwoord met “al 44 jaar”. De leerlingen waren verbaasd. De reactie van één van hen: “ … maar zo oud is mijn moeder!”  Bij AkzoNobel gingen de meiden aan de slag met zoutproefjes en een zoutquiz. Het geheel werd afgesloten met een High Tea. Het gehele programma was in de puntjes verzorgd door gastvrouw Anneke Buter (medewerkster communicatie AkzoNobel).

Girlsday

Girlsday is een initiatief van VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, om meisjes op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Dit landelijke evenement vindt jaarlijks plaats in april, in 2017 op donderdag 13 april.  –

Advertenties

Advertenties