Mega kraanschip Saipem 7000 naar de Eemshaven

Eemshaven – Het mega kraanschip de Saipem 7000 is vanaf woensdag 23 september te bewonderen in de Eemshaven. Het op één na grootste kraanschip ter wereld heeft een hefvermogen van 2x 7000 ton. Eigenaar van het kraanschip is het bedrijf Saipem S.p.A uit Italië. Het schip zal voor onderhoud en revisie langere tijd in de Eemshaven te bewonderen zijn. Ook voor de Open Dag op 26 september a.s. past het kraanschip perfect in de sfeer van de offshore-dag

Het is een mega-operatie om dit immense kraanschip in de Eemshaven te krijgen. De komst van het schip is mede mogelijk gemaakt door scheepvaartkantoor Marico uit Eemshaven (onderdeel van Broekman Logistics uit Rotterdam) , dat tevens de agent is.

De verwachting is dat de Saipem 7000 woensdag 23 september a.s. in de Eemshaven is en om 20.00 uur vast aan de kade in de Wilhelminahaven ligt (onder voorbehoud van weersomstandigheden!). Het kraanschip zal onder begeleiding van vier sterke sleepboten worden binnengehaald. Gezien de beperkte toegankelijkheid van de havenkades vanwege veiligheidsmaatregelen is het voor bezoekers het handigst om vanaf de pier foto’s te maken.

Back to top button