Meer dan 900 muzikanten bij het Muziekfestival Delfzijl 2022

Delfzijl – Bij de tiende editie van het Muziekfestival op zaterdag 17 en zondag 18 september treden meer dan 900 muzikanten op, verspreid over meer dan 30 orkesten, ensembles, bands etc. De Stichting Muziekfestival Delfzijl pakt groots uit vanwege de tiende editie van het muziekevenement. Twee dagen lang zullen de 900 muzikanten het centrum van Delfzijl volledig in het teken laten staan van de blaas- en slagwerkmuziek.

Het programma van de jubileumeditie van het Muziekfestival Delfzijl bevat dit jaar verscheidene extra’s. Zo treden op zaterdagmiddag 17 september vanaf 13:00 uur verschillende artiesten op met de orkesten. CBS treedt op met zanger Erwin de Vries, DHO met shantygroep Armstrong’s Patent, In Corpore met jazz-zangeres Hiske Oosterwijk en Koningin Wilhelmina met zangers Freddy Cadel en Sandy Goeree. Ook is er een volledig nieuw programmaonderdeel toegevoegd: de Streetparade. Zodra om half vijf ’s middags het middagprogramma is afgelopen marcheren achtereenvolgens vijf top showkorpsen vanuit de haven naar het centrum van Delfzijl.

Op het Molenbergplein kan het publiek op zaterdagavond 17 september de grote muziekshow beleven. Dit jaar treedt de top van Nederlands op met Kunst & Genoegen uit Leiden, Advendo uit Sneek, Adest Musica uit Sassenheim, Juliana uit Amersfoort en Takostu uit Stiens. Aan een kant van het Molenbergplein zal weer een tribune worden geplaatst. Toegangskaarten voor de tribune zijn vanaf 27 augustus verkrijgbaar via www.muziekfestivaldelfzijl.nl en Bloemenhuis Akkerman in Delfzijl. In de voorverkoop kan een tribunekaart met korting voor €10 worden verkregen.

Op zondag 18 september vindt de Delfzielster Dweildag plaats. Twaalf dweilorkesten en vier amusements- en shantykoren zullen vanaf 13:00 uur het centrum van Delfzijl op de kop gaan zetten. De winkeliers in het centrum organiseren koopzondag en in de straten zal een grote braderie aanwezig zijn. De dweilen van de Delfzielster Dweildag zullen weer overal zichtbaar zijn en wapperen.    
   
Het volledige programma van het Muziekfestival Delfzijl is beschikbaar op www.muziekfestivaldelfzijl.nl 

Back to top button