fbpx
1 C
Delfzijl
27 januari 2021 14:06

Meer dan 100 vrouwen bij de Damster Vrouwendag tegen Eenzaamheid

Appingedam – De Damster Vrouwendag tegen Eenzaamheid die op 10 oktober jl. is georganiseerd door drie vrouwenorganisaties uit Appingedam , Vrouwen van Nu, NVVH Vrouwennetwerk en de Passage, werd een groot succes. Meer dan 135 vrouwen hebben gehoor gegeven aan de oproep om deze dag bij te wonen.

Wethouder Annalies Usmany opende deze dag en vond het geweldig dat er zoveel vrouwen in Appingedam zich sterk willen maken tegen eenzaamheid. Oud-burgemeester Rika Pot verzorgde het ochtendprogramma met als slogan: ‘We doen het samen!’  De deelnemers kregen tijdens het ochtendprogramma veel informatie over eenzaamheid. Vervolgens zijn ze actief in groepjes aan de slag gegaan.  Besproken werd wat een ieder kan betekenen en wat voor bijdrage je kunt leveren. Ook werden ervaringen met elkaar gedeeld. Het was indrukwekkend hoe betrokken alle vrouwen aan de slag zijn gegaan met het thema eenzaamheid.

Uiteraard werd er ook gelachen en was er na een lunch een optreden van de zanggroep Flexibel uit Delfzijl. Het repertoire bestond uit liedjes uit de jaren 60 en 70, zeer herkenbaar en er werd dan ook enthousiast door iedereen mee gezongen.

Als afsluiting werd door alle aanwezigen het lied “Samen zijn” van Willeke Alberti gezongen. De drie vrouwenorganisaties kijken terug op een zeer succesvolle dag en verwachten zeker dat deze dag bijdraagt aan het beter signaleren en bespreekbaar maken van eenzaamheid in Appingedam. Ieder kan een bijdrage leveren!

 

Volg ons op

10,820FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten