23.1 C
Delfzijl
27 juli 2021 16:02

Meer dan 1.000 aanmeldingen voor interactief Nexus Festival ‘Lentekriebels’ voor mensen met verstandelijke beperking

spot_img

Regio – Amper twee weken na de aankondiging en vier dagen voor het daadwerkelijke Nexus Festival ‘Lentekriebels’ van a.s. zaterdag 20 maart, hebben zich al meer dan 1.000 mensen voor het evenement aangemeld. Dit online festival biedt mensen met een verstandelijke beperking een feestelijke avond vol muziek en vermaak via een live stream in hun eigen huiskamer. Met (video)optredens van zowel landelijk als lokaal bekende artiesten als Maan, Burdy, Pascal Redeker, René Karst en de Dikdakkers.  

Interactief programma 
Het belooft een interactieve avond te worden waar, naast veel muziek en lekker dansen, ook een speedbingo en lentequiz op het programma staan. De eerste 600 deelnemers krijgen een Lentekriebels-pakket thuisbezorgd met daarin verschillende items om het festival op en top te beleven. Zoals ballonnen, vlaggetjes en wat lekkers, maar ook bloemen en spulletjes om een lentekrans te versieren. Deelnemers kunnen foto’s naar de organisatie sturen van hun versierde woonkamer of lentekrans, die tijdens de uitzending worden getoond.  

Oorspronkelijk waren er 300 goodiebags te vergeven, maar toen deze na enkele dagen al op waren besloot de organisatie om dit aantal op te hogen naar 600. Wie daarna alsnog achter het net gevist heeft, krijgt nog wel de bingokaarten en het antwoordformulier voor de quiz toegestuurd. Iedereen kan dus actief meedoen. En daar zijn natuurlijk weer leuke prijzen mee te verdienen. 

Live in de uitzending 
De avond wordt gepresenteerd door dagvoorzitter en presentatiecoach Gijs Nillessen. Tijdens de uitzending wordt live verbinding gemaakt met enkele artiesten in hun eigen woonkamer en kijken we in een aantal woonkamers van cliënten hoe de sfeer erin zit. Ook zijn er vooraf videoboodschappen opgenomen met cliënten die hun eigen kijk op deze bijzondere periode en de naderende lente geven. 

Voor wie een festival niet vanzelfsprekend is 
Het initiatief komt van de medewerkers van het Noordelijk IT-bedrijf New Nexus, die een festival wilden organiseren voor wie festivals niet vanzelfsprekend zijn. Doordat de medewerkers van het bedrijf elk jaar een deel van de winst mogen verdelen over maatschappelijk thema’s die zij belangrijk vinden en daar ook tijd en energie in mogen steken, kon het festival ook echt worden gerealiseerd. Hierbij krijgen zij hulp van de evenementencoördinator van zorgorganisatie De Zijlen, die woonvormen en dagbesteding biedt aan mensen met een verstandelijke beperking.  

Initieel zou het een fysiek festival worden in de Martiniplaza in Groningen. Maar na de uitbraak van de coronapandemie is besloten om de eerste editie van Het Nexus Festival online te houden. Want juist nu is zo’n interactieve, feestelijke avond voor hen een welkome afleiding. 

Gratis aanmelden 
Het festival is voor alle mensen met een verstandelijke beperking, samen met hun familie of begeleiders. Van jong tot oud, thuiswonend of in een van de verschillende zorgorganisaties in heel (Noord) Nederland. Het festival is gratis en wordt op zaterdagavond 20 maart van 19:00 – 20:30 uur live gestreamd via Vimeo. Na aanmelding via www.nexusfestival.nl wordt de link per e-mail toegestuurd. Dit kan nog tot 2 uur van tevoren. 

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,264VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021
DierDier
TuinTuin
WonenWonen

Populaire berichten