Medewerkers Kindcentrum Tuikwerd zetten stappen voor CP

Delfzijl – 28 medewerkers van Kindcentrum Tuikwerd gaan, net als duizenden andere mensen wereldwijd, de uitdaging aan om vanaf 3 september 10.000 stappen per dag te zetten, 28 dagen lang. Door sponsors te zoeken helpen ze mee geld in te zamelen voor kinderen en volwassenen met cerebrale parese.

CP is een houding- en bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door beschadiging van de hersenen. CP ontstaat voor het eerste levensjaar. CP is in Nederland de meest voorkomende oorzaak van (motorische) beperkingen bij kinderen. Bijna de helft van alle kinderen in de kinderrevalidatie heeft CP.

In beweging voor jezelf en voor anderen: dat is Steptember
Voor mensen met cerebrale parese is bewegen niet zo vanzelfsprekend als voor ons. Zij zijn niet de enigen. Cerebrale parese (CP) is de lichamelijke handicap die het vaakst voorkomt bij kinderen. CP is niet te genezen. Steptember is een eenvoudige manier waarmee wij hen kunnen helpen. De teams van het Kindcentrum zoeken sponsors. Op www.steptember.nl kunt u de teams vinden.

De stappen worden bijgehouden door een speciale ‘steptember’stappenteller en de ‘steptember’app. In  het centrum hangt tevens een lijst waar de leerkrachten hun stappen op kunnen schrijven om elkaar te motiveren. Helpt u mee?Back to top button