Medewerkers Damco Aldel blokkeren poort om verplaatsing van voorraad aluminium te voorkomen

Farmsum – Medewerkers aluminiumsmelterij Damco Aldel blokkeren sinds vanmorgen de poort van het terrein. Hiermee willen ze voorkomen dat de eigenaar van het bedrijf nog meer aluminium van het terrein laat halen. De medewerkers van de aluminiumsmelter zijn gisteren in staking gegaan omdat onduidelijk is of het sociaal plan, dat vorig jaar werd overeengekomen, nog in stand is.

De eigenaar van het bedrijf begon vervolgens materialen die op het terrein aanwezig waren te verplaatsen naar andere locaties. De medewerkers waren al gestopt met het laden van de vrachtwagens, met de blokkade willen medewerkers voorkomen dat er op een andere manier aluminium wordt verplaatst.

Over het sociaal plan is nog steeds geen duidelijkheid, donderdag is er overleg geweest met de vakbonden, personeel, de OR en de leiding van het bedrijf. Er werd geen gehoord gegeven aan het ultimatum dat door de FNV en de medewerkers was gesteld..

Vorige week werd bekend dat Damco Aldel de productie van de fabriek in Farmsum stillegt. De aluminiumsmelter sprak van een “noodzakelijk” besluit vanwege de torenhoge energieprijzen en een gebrek aan overheidssteun.

Back to top button