Medailles voor Neptunusroeiers in Rotterdam en Zwolle

Rotterdam – Er werd afgelopen weekend weer volop geroeid daar de jeugd van Neptunus. Op de Willem Alexanderbaan in Rotterdam werd een nationale roeiwedstrijd over twee kilometer gevaren. Maarten Veninga startte daar op zaterdag met roeiers uit Assen en Groningen in een ongestuurde vier. Zij wisten de concurrentie op grote achterstand te varen en behaalden een ruime overwinning in het jongens 16 veld.

Eva Griep roeide, als bijna zestienjarige, mee met de lichte eerstejaars dames van de Groninger studentenvereniging Gyas. Helaas lukte het deze ploeg nog niet om voor de prijzen mee te doen. Zij moesten genoegen nemen met een vijfde plaats in de B-finale.

Op zondag roeide Maarten met zijn Groningse roeimaatje Tijn in de twee. Na een gedegen voorwedstrijd plaatsten zij zich voor de A-finale. In de A-finale lagen zij na een matige start ruim 1500 meter op de derde plaats. De versnelling die vlak voor de 1500 meter werd ingezet bracht hen echter naar de tweede plaats vlak achter de winnende ploeg uit Assen, inderdaad hun ploeggenoten uit de vier.

Twee andere Neptunusleden, Anna Griep en Fons Folkers, waren op dat moment in Zwolle aan het roeien in het kader van de regiocompetitie. Anna bij de meisjes onder de veertien en Fons bij de jongens 15 jaar en ouder. Anna won in de eenpersoonsboot en in de vier. Voor Fons was er een medaille in de vier en in de twee. Tijdens deze wedstrijden roeit de Neptunusjeugd mee in ploegen van De Hunze uit Groningen omdat er (op dit moment) bij Neptunus onvoldoende jeugdroeiers zijn om een eigen team te maken. 

Back to top button