fbpx
8.1 C
Delfzijl
20 oktober 2020 00:31

MC Delfcross krijgt eenmalige bijdrage van gemeente Delfzijl voor aanschaf sproei-installatie

Farmsum – Het college van B&W stelt de raad voor om vereniging MC Delfcross in Farmsum eenmalig een financiële bijdrage van € 10.000,- te geven. Het geld is bedoeld voor de aanschaf van een sproei-installatie. Het college is van mening dat een sproei-installatie de ondergrond van het crossterrein verbetert en dat dit uiteindelijk een positief effect heeft op de sportprestaties.

Goede ondergrond belangrijk voor optimale sportprestatie

Door de ligging van het terrein is de baan moeilijk te onderhouden en bij zon en wind wordt de ondergrond keihard. Het bewateren gebeurt nu door een shovel met sproeitank, een kostbare en tijdrovende aangelegenheid. Wethouder Jan Menninga: ‘MC Delfcross vervult niet alleen een belangrijke functie in de gemeente en de omliggende regio, maar heeft ook een landelijke uitstraling. Voor optimale sportprestaties is een goede ondergrond belangrijk. Daar willen we als gemeente graag aan bijdragen.’

De totale investering

De totale investering bedraagt € 40.000,-. Door zelfwerkzaamheid en een bijdrage van de “Vrienden van MC Delfcross” heeft men zelf een bedrag van € 30.000,- gegenereerd. Voor het overige bedrag van € 10.000,- vraagt men een bijdrage van de gemeente.

MC Delfcross

De motorclub heeft een eigen crossbaan aan de Oosterlaan in Farmsum. Het circuit onderscheidt zich door verschillende hoogteverschillen en de 1500 meter lange crossbaan. Meer informatie over de vereniging is te vinden op www.delfzijlcross.nl.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,218VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten