5.4 C
Delfzijl
7 mei 2021 00:45

Max van den Berg in 500e Lunchradio Havenstad FM

Delfzijl – Vrijdag 4 maart zendt Havenstad FM de 500e aflevering uit van Lunchradio. Havenstad FM is de lokale omroep voor de gemeenten Appingedam en Delfzijl. Lunchradio is er iedere woensdag en vrijdag van 12.00 tot 14.00 uur. Het programma is ontstaan als coproductie van het werkplein Eemsdelta en Havenstad FM. In Lunchradio is er veel aandacht voor de achtergronden van het lokale nieuws en de gemeentelijke politiek in Appingedam en Delfzijl.

In het eerste uur van de jubileumuitzending is scheidend Commissaris van de Koning Max van den Berg te gast. Met hem blikken we terug op zijn ‘regeerperiode’ de afgelopen 8 jaar. Presentator Jan Wildeman staat in het tweede uur stil bij het feit dat hij dit voorjaar maar liefst 45 jaar actief is als radiovrijwilliger. Meer dan 40 jaar werkte hij als duo samen met studiotechnicus en voorzitter HFM Dirk van Nieuwpoort.

Havenstad FM is voortgekomen uit Radio Delfzicht, de ziekenomroep van het voormalig Delfzicht ziekenhuis. Radio Delfzicht werd opgericht in 1969, een jaar na de opening van het ziekenhuis. Andere ‘special quests’ in het tweede uur zijn Ankie Moesker, één van de medewerkers van het eerste uur van Radio Delfzicht, en wethouder Jan Menninga. Menninga speelde tijdens een vorige periode als wethouder een belangrijke rol bij de continuering van de lokale radio-omroep in het Eemsmondgebied. Tenslotte is er weer een gesproken column van Henk Lameijer, vaste columnist in de vrijdagse afleveringen van Lunchradio.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
TuinTuin
WonenWonen
DierDier
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Populaire berichten