2.6 C
Delfzijl
8 mei 2021 06:18

Maurice Smit wint voor de 3e keer op rij de Lopster Torenloop

Loppersum – Net als de voorgaande editie ‘s van 2016 en 2017, heeft Maurice Smit uit Delfzijl ook de Lopster Torenloop van 2018 weer op zijn naam geschreven.
Afgelopen zaterdag werd door een kleine 275 sportievelingen aan de 13e editie van deze loop om de “Lopster Toren” deelgenomen.

De Lopster Torenloop, inmiddels deel uit makende van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit, was na de loop in Stedum en Middelstum, de 3e loop in dit circuit.
Onder prima weersomstandigheden, werd om zes uur onder de “Lopster toren” het eerste startschot gegeven voor de kidsrun.

60 jeugdige lopers, uit de groepen 1 t/m 8, begonnen met veel enthousiasme en inzet aan hun Lopster Torenloop met allemaal het doel om de felbegeerde medaille te bemachtigen.
Tussen de jeugdloop en de recreatieve en wedstrijdloop vond de zgn. NulpuntNul estafette plaats.

Een zestal teams van Albert Heijn, De Wereldwinkel, Jeugdsoos Flits, Aristo Promotions, HUBO en Café De Lopster Kroon gingen al rennend met een, alcoholvrij drankje gevulde, bierpul om de Lopster toren. De bedoeling was om zo snel mogelijk, en met een nog zoveel mogelijk gevulde bierpul, het overgebleven drankje te serveren aan het teamlid wat op het terras op het marktplein had plaats genomen.

Het was een hilarische en felle strijd, welke als uiteindelijke winnaars het team van De Wereldwinkel opleverde. Zij mochten, na een nauwkeurige meting van het overgebleven drankje, de wisselbokaal dit jaar overnemen, van de winnaars van vorig jaar, Café De Lopster Kroon.

Even na zeven uur werd er door een kleine 200 recreatieve en wedstrijdlopers aan de 5 en 10 km loop begonnen.

I.v.m. enkele wegwerkzaamheden in de straten van Loppersum, was MFAC Loppersum genoodzaakt om de route t.o.v. voorgaande edities iets aan te passen.

Deze aanpassing deerde de winnaar van 2016 en 2017 echter niet, en wederom was het Maurice Smit uit Delfzijl, die met een ruime voorsprong als eerste onder de start en finishboog op het Marktplein in Loppersum doorging, om aan zijn 2e ronde van 5 km te beginnen. Smit had in deze 2e ronde weinig tegenstand te duchten van de andere lopers, en kwam dan uiteindelijk ook met een mooie tijd van 34 minuten en 51 seconden als winnaar van de 10 km wedstrijdloop over de finish. Dit was een verbetering van vorig jaar toen Smit het parcours in 35 minuten en 10 seconden aflegde.

Hij kon dan ook terug kijken op een zeer geslaagde loop en mocht zich uiteindelijk weer als winnaar van de Lopster Torenloop laten kronen.

Op de 2e plaats eindigde Martijn TerVelde (38.18) uit Groningen voor Harmen Stam uit Winneweer (40.16), die een mooie 3e plaats mocht noteren. Net als bij de mannen, had de loop bij de vrouwen dezelfde winnares als die van vorig jaar.

Marjan Oostinga uit Eelde liet wederom zien dat zij zich prima in haar element voelt in de straten van Loppersum. Zij legde deze editie van de Lopster Torenloop dan ook af in een tijd van 41 minuten en 32 seconden. Het zilver was voor Delfzijlster Sarina Evertsz (42.24) en het brons was voor Renske Linstra (42.48) uit Appingedam.

Bij de heren 40+ werd Remco Oost (39.26) uit Kantens eerste, gevolgd door Lopster Arjen Kwint (44.34) en Gerben Zwerver (44.44) uit Winsum.

Bij de heren 50+ werd Klaas Brouwer (39.29) uit Zuidbroek eerste, tweede was Erik van Dijken (40.49) uit Groningen en derde werd Jan van der Velde (40.53) uit Delfzijl.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
KlussenKlussen
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
DierDier

Populaire berichten