Maurice Bakker uit Uithuizermeeden behaalt ‘Medal of Excellence’ bij EuroSkills

Göteborg / Uithuizermeeden – De 23-jarige Maurice Bakker uit Uithuizermeeden heeft het afgelopen weekend een Medal of Excellence ontvangen bij EuroSkills 2016, de Europese vakwedstrijden voor mbo’ers.

Bakker is student Technicus landbouwmechanisatie aan het Friesland College in Heerenveen. Hij kreeg de medaille voor excellent vakmanschap, omdat hij boven de gemiddelde norm van 500 punten scoorde.

“Ik ben trots op mijn prestatie en dat ik hieraan mee heb mogen doen. Ik heb er veel voor getraind en mijn best gedaan! Dus ik krijg er met een tevreden gevoel op terug”, liet Maurice na afloop weten.

De Europese vakwedstrijden vonden dit jaar plaats in het Zweedse Göteborg. Maurice deed mee in het vakgebied landbouwmechanisatie. Hij plaatste zich voor EuroSkills, nadat hij eerste werd in diezelfde categorie tijdens de Vakkanjerwedstrijden – nationale vakwedstrijden voor mbo’ers – en zich dus de beste landbouwmechanisatiemonteur van Nederland mag noemen.

Vijfde van Europa

Tijdens EuroSkills behaalde Maurice naast de Medal of Excellence een gedeelde vijfde plek, waardoor hij zich ook nog eens de vijfde landbouwmechanisatiemonteur van Europa mag noemen. Een prestatie om trots op te zijn! “Ik vind het een mooie prestatie, al was mijn doel eigenlijk om op het podium te eindigen. Helaas is dit niet gelukt, maar ik heb er wel heel veel van geleerd en het was een super ervaring om mee te doen aan EuroSkills!”

Maurice was een van de 39 deelnemers van Team NL. Elke deelnemer streed mee in zijn eigen vakgebied. De deelnemers voerden drie dagen lang opdrachten uit onder het toeziend oog van 75.000 bezoekers. Ze werden beoordeeld door een jury van experts, afkomstig uit onderwijs en bedrijfsleven.

Back to top button