Maud Visscher verovert goud op Nederlandse Kampioenschappen Atletiek voor Junioren

Holwierde – Afgelopen weekend vonden de Nederlandse Kampioenschappen Atletiek voor junioren plaats in Bergen op Zoom, waar jonge atleten uit het hele land streden om de felbegeerde titels. Een opmerkelijke prestatie werd geleverd door Maud Visscher uit Holwierde, die deelnam aan maar liefst drie onderdelen: kogelslingeren, discuswerpen en kogelstoten.

Op zaterdag betoverde Maud het publiek met haar indrukwekkende slingerkracht. Met een persoonlijk record van meer dan vijf meter wist ze de zilveren medaille te veroveren. Maud slingerde de kogel naar een afstand van 44,98 meter, dankzij een spoedcursus die ze kreeg van haar toegewijde trainer en coach, Joop Tervoort.

Op zondag begon Maud vol goede moed aan het discuswerpen, dat beloofde een spannende wedstrijd te worden. Maar liefst zes atleten maakten kans op een podiumplek. Maud bleek in topvorm te zijn en wist met een persoonlijk record van 43,20 meter de bronzen medaille veilig te stellen. Een fantastische prestatie die haar vastberadenheid en toewijding weerspiegelde.

Het laatste onderdeel van de dag was het kogelstoten, waar Maud als favoriet werd beschouwd om met het goud naar huis te gaan. Helaas werd haar eerste kogel afgekeurd en moest ze overschakelen naar een andere kogel. Dit zorgde voor even wat verwarring, maar Maud herpakte zich snel en liet zien wat ze waard was. Met een indrukwekkende reeks stoten, zette ze een stabiele prestatie neer. In haar laatste poging wist ze zelfs een persoonlijk record te behalen van 14,61 meter, waarmee ze de titel definitief in de wacht sleepte.

Na deze overwinning kijkt Maud alweer vooruit naar haar volgende uitdagingen. Over een paar weken zal ze deelnemen aan het NK senioren, waar ze opnieuw haar krachten zal meten met de beste atleten van Nederland. Daarna zal ze haar focus verleggen naar het EK in Jeruzalem, dat plaatsvindt in augustus.

Back to top button