fbpx
maandag 29 november 2021
11.3 C
Delfzijl

Maud Visscher uit Holwierde wint kogelstoten Douwe Smit Trofee

Roermond – Zaterdag 30 oktober werd in Roermond de Douwe Smit Trofee werpwedstrijd gehouden. Tijdens deze wedstrijd werden er vier prijzen uitgereikt. Deze gingen naar de atleten met de beste prestatie op kogelstoten, discuswerpen, kogelslingeren en speerwerpen.

Iedere atleet wierp met eigen gewicht, mannen en vrouwen, jong en oud, door elkaar. Maud Visscher (16) uit Holwierde van AV Fivelstreek ging met positieve energie de laatste outdoorwedstrijd van het seizoen in. Als eerstejaars U18 waren er geen verwachtingen met het sterke deelnemersveld wat aan de wedstrijd deelname.

Maud stootte in de eerste drie pogingen rond de 13 meter. In de vierde poging kwamen techniek en kracht op het juiste moment samen en stootte ze de 3 kilo kogel naar een nieuw persoonlijk record van 14.09 meter en pakte ze hiermee tevens de eerste positie.

De Belgische atleet Devlin Neyens, die tot dat moment aan de leiding lag, kwam nog tot 13.82 meter. Dit was niet genoeg om de koppositie weer over te nemen en Maud mocht de bokaal voor het kogelstoten in ontvangst nemen. Aan het eind van de dag werd de Douwe Smit Trofee uitgereikt aan de atleet die afgelopen seizoen de grootste ontwikkeling in prestatie had doorgemaakt.

Deze prijs werd overhandigd aan Audrey Jacobs die dit jaar de beste afstand aller tijden (wereldwijd) heeft behaald op het kogelslingeren in de categorie U18.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,328VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer