fbpx
dinsdag 26 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Masterclass Aly van der Wal in de Zilverkamer; Schilderen als “De Ploeg”

Appingedam – Aly van der Wal, gerenommeerd ku(n)stschilder uit Zoutkamp, geeft  schilderlessen in de Groninger Zilverkamer te Appingedam. Dat gebeurt in een eenmalige masterclass op zaterdag 13 oktober waaraan ruim 20 mensen kunnen deelnemen.

De organisatie van deze dag ligt in handen van Herma Grimmius, conservatrice van de Groninger Zilverkamer van het Fonds Eemsmond. De les beginnen om 10.00. en alle deelnemers worden voorzien van een uitgebreide lunch, koffie en thee. Het  materiaal (verf, doek) is bij de deelnameprijs inbegrepen, al mag iedereen natuurlijk ook de eigen spullen meenemen.

Ter inspiratie maken de deelnemers eerst een korte wandeling door Appingedam, langs de kerk en de hangende keukens. Informatie en opgave verlopen via Herma Grimmius van de Groninger Zilverkamer. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 0626588992.

De kunstenares Aly van der Wal is al lang geen onbekende meer in Groninger schilderkringen en onder kunstliefhebbers. Zij is lid van de Groninger Kunstkring “De Ploeg.” Aly van der Wal woont in Zoutkamp. Zij is geboren in Woudsend, Friesland (1950). Zij studeerde aan de Academie Minerva en ontwikkelde daar een geheel eigen techniek: acrylaat-diepdruk. Daarmee brengt zij “het wad tot leven,” zoals ze dat zelf formuleert. “Ruimte, is onbegrensd, vrij, een plek waar ik kan denken, creëren. Bij mij is dat een plek met een brede horizon, prachtige luchten; een heerlijke speelruimte.”

De kunstenares weet de persoonlijke indrukken die zij daarbij opdoet uitstekend om te zetten in beeld. Haar werk wordt zeer gewaardeerd, blijkens de belangstelling die er onder een breed publiek bestaat. Voor kunstenaars-in-de-dop heeft Aly veel inspiratie en know how in huis om door te geven.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,312VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer