vrijdag 22 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Massale demonstratieve fakkeloptocht op 7 februari 2017 vanaf de Vismarkt in Groningen

Groningen – Voor het derde jaar op rij organiseren Milieudefensie en de Groninger Bodem Beweging (GBB), een fakkeloptocht in de Groningse binnenstad. Doel is om eensgezind een krachtig geluid te laten horen onder het motto: ‘Onze toekomst! Gas terug!’

Groningers willen in de aanloop naar de verkiezingen Nederland en vooral kandidaat Tweede Kamerleden laten zien dat het geduld in Groningen op is. Wij willen veilig wonen! Daarvoor moet de gaswinning naar beneden.

Na de aardbevingsblues en een kort woord van Derwin Schorren (voorzitter a.i. Groninger Bodem Beweging) en burgemeester den Oudsten van Groningen start de fakkeloptocht (tussen 19.45 en 20.00 uur) vanaf de Vismarkt.  Achter het kopspandoek lopen burgemeesters uit het aardbevingsgebied, Commissaris van de Koning van Groningen en Freek de Jonge.

Rond 21.00 uur na afloop van de fakkeloptocht  volgt nog een bijdrage van Freek de Jonge. Hij overhandigt zijn negen puntenplan aan de Commissaris van de Koning en start een petitie.

De organisatie roept alle deelnemers aan de fakkeloptocht op om de Groningse vlag mee te nemen (en partijvlaggen thuis te laten). Fakkels worden uitgedeeld op de Vismarkt.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,305VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
WonenWonen
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto