Marinus Godlieb blust na 31 ½ jaar brandweerman te zijn geweest zijn laatste brand

Woldendorp – Na 31 ½ jaar actief te zijn geweest al brandweerman nam Marinus Godlieb uit Termunten zaterdagavond officieel afscheid van blusploeg Woldendorp. Marinus begon op 1 april 1990 als brandweerman bij strokartonfabriek de Eendracht in Appingedam en op 1 augustus 2003 werd hij vrijwilliger bij brandweer Woldendorp.

Op 1 april 2020 was 30 jaar in dienst als vrijwilliger Brandweer en heeft toen zijn jubileum onderscheiding ontvangen. Hij wilde eigenlijk toen ook al stoppen, maar is gevraagd om langer aan te blijven bij Woldendorp omdat er op dat moment een tekort aan vrijwilligers was. Nu de blusgroep weer op sterkte is kon Marinus met een gerust hart vertrekken.

Maar de vrijwilligers van de blusploeg wilden dit niet stilletjes voorbij laten gaan. Daarom werd hij zaterdagavond van huis opgehaald om zijn laatste brandje te blussen. Bij één van de vrijwilligers op het erf stond de rest van de blusploeg al klaar om gezamenlijk afscheid te nemen. Zodra het weer mogelijk is om met een grotere groep mensen samen te zijn wordt er nog een officieel afscheidsfeest gegeven voor Marinus Godlieb.

Back to top button