vrijdag 6 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Marinefregat Zr.Ms. De Zeven Provinciën doet de Eemshaven aan

spot_img

Eemshaven – Zr.Ms. De Zeven Provinciën is gisteren aangekomen in de Eemshaven voor een kort havenbezoek.

Na een periode van groot onderhoud (een ‘midlife update’) is Zr.Ms. De Zeven Provinciën weer voor langere tijd op zee om haar oefenprogramma te doorlopen. Denk hierbij aan het blussen van branden, het hoofd bieden aan scheuren en gaten bij een aanvaring, het verzorgen van gewonden bij een bedrijfsongeval en het beoefenen van man-over-boord procedures.

Bezoek Eemshaven
Vanwege de Coronapandemie is het bezoeken van buitenlandse havens op dit moment geen optie. Om de bemanning toch te trainen in het aanlopen van onbekende havens, en om de bemanning enige ontspanning te geven binnen het oefenprogramma, is voor een bezoek aan Eemshaven gekozen. Zr.Ms. De Zeven Provinciën is vanwege de coronamaatregelen niet open voor publiek en de bemanning zal niet de gelegenheid krijgen om de Eemshaven en omgeving te verkennen.

Midlife update
Tot een jaar geleden lag Zr.Ms. De Zeven Provinciën voor ruim vier jaar in onderhoud in Den Helder. Er werden grootschalige reparaties en een zogenaamde ‘midlife update’ uitgevoerd om het schip en haar wapensystemen weer toekomstbestendig te maken. Eind 2020 heeft het schip en haar bemanning de systemen die gemoderniseerd zijn al beproefd gedurende kortere vaar- en testweken, ondersteund door onder andere Thales, RH Marine en de Defensie Materieelorganisatie. Nu is het schip naar zee voor een langere duur om ook de bemanning verder te trainen en teamvorming te creëren in het bestrijden van diverse calamiteiten. Ook wordt er een begin gemaakt aan het beoefenen van gevechtssituaties.

Toekomstige inzet
In de laatste week van deze vaarperiode zal een trainingsteam uit Den Helder, het Sea Training Command, aan boord komen om de bemanning te examineren. Dit alles om het schip gereed te krijgen voor een grootschalige internationale NAVO oefening, At Sea Demonstration en Formidable Shield genaamd, die medio mei 2021 zal aanvangen in de Schotse wateren. In deze oefening kan de Koninklijke Marine, en Zr.Ms. De Zeven Provinciën in het bijzonder, aantonen dat zij gereed is voor toekomstige dreigingen en daarmee een sterke partner is voor de NAVO.

Behalve Eemshaven zal Zr.Ms. De Zeven Provinciën in de komende weken ook de havens Vlissingen en Rotterdam bezoeken.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,267VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
DierDier
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten