Mariette de Visser vertrekt als wethouder gemeente Het Hogeland

Uithuizen – Mariette de Visser vertrekt in september als wethouder bij de gemeente Het Hogeland. Na ruim 10 jaar wethouderschap vindt ze het tijd voor een andere baan. Ze gaat aan de slag als projectmanager bij ingenieurs- en adviesbureau RoyalHaskoningDHV.

“Een afscheid met een dubbel gevoel”, zegt De Visser. “Ik kijk terug op 10 mooie en intensieve jaren. Toen ik bij de gemeente De Marne begon, ruim tien jaar geleden, had ik dat bedacht voor 4 jaar. Het zijn er ruim tien geworden. Ik heb mooie dingen mogen doen. Trots ben ik op ons minimabeleid met gratis OV, ons nieuwe Ontwikkelplein, het Werelderfgoedcentrum.

Het waren jaren met grote uitdagingen waarbij we soms alles uit onze handen hebben moeten laten vallen om dingen te fiksen. Het verlenen van coronasteun aan instellingen en ondernemers, het uitkeren van energietoeslag, het omgaan met de gevolgen van gaswinning en het opvangen van Oekraïners en vluchtelingen. Mooi werk, maar veel. Ik heb met hart en ziel veel energie en tijd gestoken in dat wat mij te doen stond. Maar nu is het voor mij tijd om het stokje over te dragen aan iemand die het werk met nieuwe kracht en energie voortzet. Daar wordt nu aan gewerkt. “

Back to top button