fbpx

Mannen van Beards4life halen ruim 15.000 euro op met hardlooptocht voor de Hersenstichting

Nederland – De vijf mannen van Beards4life hebben ruim 15.000 euro opgehaald voor de Hersenstichting. Van vrijdag 16 juli tot en met zaterdag 23 juli liepen zij 1600 kilometer langs de grens van Nederland. Het doel was om aandacht te vragen voor mensen met een depressie en geld in te zamelen voor de Hersenstichting. Ritchie, Maarten, René, Frank en Paul begonnen vrijdagochtend 16 juli aan hun hardlooptocht. De mannen liepen in acht dagen non-stop 1600 kilometer langs de grens van Nederland. Er werd in tweetallen gewerkt; één lopend en èèn fietsend. Elke 5 kilometer wisselden de twee van functie en na 30 kilometer werd er een man gewisseld.

Ongekende prestatie
De route liep onder andere door Egmond aan Zee, Zandvoort, Petten, Den Oever, Harlingen, Delfzijl, Ter Apel, Enschede, Winterswijk, Nijmegen, Venlo, Zundert, Middelburg en Den Haag. “Het was een zware tocht”, zegt Ritchie Peperkoorn, initiatiefnemer van de Beards4Life. “Ik heb halverwege de tocht helaas de handdoek in de ring moeten gooien door een enkelblessure, maar de overige mannen zijn doorgegaan. Tot nu toe hebben we ruim 15.000 euro opgehaald. Een super mooi bedrag dankzij alle mensen die ons tijdens deze tocht hebben gesteund. Mensen blijven nog doneren, dus de teller loopt nog steeds op.”

“Het is bijzonder om te zien wat deze mannen voor prestatie hebben neergezet”, zegt Merel Heimens Visser, directeur-bestuurder van de Hersenstichting. “Naast het enorme bedrag wat ze hebben opgehaald, hebben ze ook aandacht gevraagd voor de mensen die met depressies te maken hebben. Iets wat van onschatbare waarde is.”

Over de Hersenstichting   
1 op de 4 mensen heeft een hersenaandoening. Hersenaandoeningen zijn helaas hard op weg de grootste ziekte van Nederland te worden. Dit moet stoppen. Want een hersenaandoening zet je leven op z’n kop. En vroeg of laat raakt het ons allemaal. Daarom zet de Hersenstichting alles op alles voor gezonde hersenen voor iedereen. Nu en in de toekomst. We zetten niet in op één aandoening, maar investeren breed in baanbrekende oplossingen die hersenaandoeningen helpen voorkomen, afremmen, of genezen. Om dit te bereiken laten we onderzoek doen, geven we voorlichting en zetten we ons in voor betere patiëntenzorg, revalidatie en participatie. Meer informatie: www.hersenstichting.nl.

Back to top button