10.2 C
Delfzijl
8 mei 2021 12:19

Man die verdacht wordt van het aanrijden van een fietser in Spijk was onder invloed van amfetamine

Groningen – De 26-jarige man die verdacht wordt van het aanrijden van een fietser aan de Kolholsterweg in Spijk was op dat moment onder invloed van amfetamine. De fietser overleefde de aanrijding niet. De man is al eerder veroordeeld voor het rijden onder invloed, hij veroorzaakte in 2018 een ongeluk bij Warffum.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) ging de man op 14 augustus van dit jaar opnieuw in de fout. Hij zou volgens de politie een ‘dollemansrit’ door Spijk hebben gemaakt. Op de Kolholsterweg ging dat mis, hij reed een fietser aan. De 48-jarige fietser uit Roodeschool overleed ter plekke. De bestuurder is na het ongeluk doorgereden, zijn voertuig werd nabij Uithuizermeeden in een sloot teruggevonden.

Vandaag vond in de rechtbank in Groningen een zogenaamde pro-formazitting plaats. Op een pro-formazitting vindt geen inhoudelijke behandeling van de zaak plaats maar wordt de stand van het onderzoek doorgenomen. De bestuurder blijft vastzitten totdat zijn zaak in februari volgend jaar inhoudelijk behandeld wordt.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
KlussenKlussen
WonenWonen

Populaire berichten