Malletband “Koningin Wilhelmina” geplaatst voor Nederlands Kampioenschap

Drachten – De Malletband van de muziekvereniging “Koningin Wilhelmina” uit Farmsum/Delfzijl heeft afgelopen zaterdag met 92,67 van de 100 punten een 1e prijs met onderscheiding behaald in de hoogste divisie op de Concertwedstrijd Slagwerkensembles in Drachten. Met dit behaalde puntenaantal heeft de Malletband zich weten te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. Dit wordt gehouden op 3 februari as. in theater ‘De Nieuwe Kolk’ te Drachten.

De Malletband, onder leiding van Theo van Kruistum, speelde in een programma van 30 minuten twee werken: Firedance en Troy. Beide werken zijn technisch hoogstaand en worden aangevuld met piano en zangeressen. De driekoppige jury complimenteerde de Malletband met de mooie klank, de technisch zeer fraaie delen en gaf aan dat met veel genoegen naar het optreden is geluisterd.

Op zaterdag 10 maart as. geeft de Malletband, meervoudig Nederlands Kampioen, een slagwerkconcert in theater De Molenberg te Delfzijl. Tijdens dit concert kan het publiek ook deze twee werken beluisteren.

Back to top button