fbpx
26.5 C
Delfzijl
zaterdag 15 augustus 2020
Home Algemeen Make-over voor radioprogramma Rondje Havenstad van Havenstad FM

Make-over voor radioprogramma Rondje Havenstad van Havenstad FM

Delfzijl – Het goed beluisterde zaterdagse lunchprogramma Rondje Havenstad van Havenstad FM heeft na vele jaren volgens een vast format te hebben uitgezonden een make-over ondergaan. In 2012 won Havenstad FM de lokale radio award voor beste lokale radioprogramma in Nederland met dit programma.

De makers vonden de tijd rijp om enkele wijzigingen door te voeren, meer rust in het programma aan te brengen en enkele programma onderdelen te vervangen voor iets nieuws.

In samenwerking met bloemenzaak “De Takkenwijven” wordt er iedere week iemand verblijdt met het bloemetje van de week. Luisteraars kunnen iemand voordragen door een mailtje te sturen naar: bloemetjevandeweek@ziggo.nl. Dat dit item aanslaat blijkt uit de vele soms ontroerende voordrachten die gemaild worden.

Verder is het item “op historische reis” nieuw in het programma. Historisch Appingedam kenner Henk Dijkstra en Historisch Delfzijl kenner Berry Mulder wisselen elkaar wekelijks af met een mooi verhaal over het ontstaan van beide plaatsen en nemen de luisteraars mee op een virtuele wandeling.

Uiteraard bezoekt het reportageteam wekelijks evenementen en leuke onderwerpen in onze regio met de Havenstad FM repobus, komen er studiogasten die in het nieuws staan en vertelt theaterdirecteur Daniel Wever iedere week wat we kunnen verwachten in theater de Molenberg. Dit alles afgewisseld met lekkere muziek.

loading...