fbpx
16.4 C
Delfzijl
zaterdag 11 juli 2020
Home Economie Machinefabriek Roodeschool maakt plaats voor drie nieuwbouw woningen

Machinefabriek Roodeschool maakt plaats voor drie nieuwbouw woningen

Roodeschool – Het college van Eemsmond gaat de gemeenteraad voorstellen om een bedrag beschikbaar te stellen voor de aankoop, sloop en bodemsanering van de machinefabriek aan de Van Speystraat in Roodeschool. Het terrein dat vrijkomt wordt getransformeerd tot bouwlocatie voor drie woningen om de leefbaarheid in Roodeschool nog verder te bevorderen.

“Wij vinden dat in een woonwijk geen machinefabriek hoort”, aldus wethouder Harrie Sienot. “Roodeschool is een woondorp en daar past volgens de lijn van het Woon- en Leefbaarheidsplan 2017-2018 geen machinefabriek bij”. De gemeente wil de plannen bekostigen met subsidie van de Provincie en van de NCG en met een eigen bijdrage. De eigenaar van de machinefabriek stemt in met de plannen en bekostigt een deel van de bodemsanering.

Eerder dit jaar werden de gemeente en landbouwmechanisatiebedrijf Oosterhof het eens over een verplaatsing van dit bedrijf en de bijbehorende Romneyloods aan de Hooilandseweg in Roodeschool. Ook op deze plaats komt een bouwmogelijkheid.

Advertenties