Maarten van Rossem over Amerikaanse verkiezingen in Nicolaïkerk Appingedam

Appingedam – Op zondag 29 september om 14.30 uur zal Maarten van Rossem, een prominente Nederlandse historicus, een lezing geven in de Nicolaïkerk in Appingedam. Deze lezing is onderdeel van de serie “Verhalen in de Nicolaï,” die tot doel heeft een breed publiek naar de historische kerk te trekken.

Na succesvolle lezingen door Ruben Terlou en Marianne Timmer is het nu de beurt aan van Rossem. Met zijn uitgebreide feitenkennis en uitgesproken meningen zal hij vooruitblikken op de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen. De strijd tussen de huidige president Joe Biden en voormalig president Donald Trump zal wereldwijd nauwlettend worden gevolgd. Van Rossem zal zijn visie geven op deze cruciale verkiezingen, die van groot belang zijn voor de internationale politiek.

Van Rossem heeft onlangs in zijn tijdschrift “Maarten” uitgesproken dat een mogelijke terugkeer van Trump in 2024 de Verenigde Staten tot een onbetrouwbare strategische partner voor de Europese Unie zou maken. Hij benadrukte dat Europa daardoor gedwongen wordt zich verder te verzelfstandigen ten opzichte van de VS. Hij beschreef Trump als een “leugenachtige variété-artiest”, wat zijn scherpe kritiek op de voormalige president onderstreept.

De organisatie van de lezing verwacht, net als bij de voorgaande evenementen, een groot publiek. Kaarten voor de lezing van Maarten van Rossem zijn online verkrijgbaar via uitjesineemsdelta.nl/ticket/maarten-van-rossem en bij de Damster Boekhandel en Primera.

Bezoekers kunnen zich verheugen op een boeiende middag vol scherpe analyses en prikkelende inzichten over de toekomst van de Amerikaanse politiek en de mogelijke gevolgen voor Europa.

Back to top button