fbpx
12.9 C
Delfzijl
maandag 25 mei 2020
Home Weer en natuur Maart wordt droger en veel warmer dan normaal

Maart wordt droger en veel warmer dan normaal

Nederland – Van een nawinter met ijzig koude dagen is dit jaar geen sprake. Sterker nog, de lente is er vroeg bij. Maart belooft namelijk warm en droog te worden. De wind zit vaak in de zuidhoek en dat betekent dat warme lucht uit Zuid-Europa ons regelmatig weet te bereiken. Op meerdere dagen kan het 20 graden of warmer worden en de zon zal regelmatig te zien zijn.

Het is niet de hele maand zonnig en warm. Er zijn ook regenachtige dagen en als de wind een keer uit het noordwesten komt zijn maartse buien met hagel en zelfs natte sneeuw mogelijk. De kille dagen zijn wel duidelijk in de minderheid.

Weer in maart warmer en droger dan normaal
De gemiddelde temperatuur is maar liefst 3 graden hoger dan normaal! Bovendien valt er 20-30 mm minder neerslag dan de gebruikelijke 68 mm. Daarmee staat de komende maand in schril contrast met maart 2019. Toen was het veel natter dan normaal en viel gemiddeld over Nederland 105 mm.

Ook de rest van de lente laat droger weer zien dan gebruikelijk. Al vroeg in het seizoen kunnen dan ook problemen door droogte ontstaan.

Advertenties