Lustrumeditie Fivelstadtocht helemaal uitverkocht

Appingedam – De vijfde editie van het historisch cultureel wandelevenement de Fivelstadtocht is met 700 deelnemers op zaterdag 8 september volgeboekt.

Het evenement wordt traditioneel gehouden op de zaterdag van het Open Landelijk Monumenten Weekend. Er wordt door de organisatie telkens een verschillende windrichting gekozen met keuzeafstanden van 5,15 ,25 of 40 kilometer die kunnen worden gelopen in het Fivelingo gebied met een schat aan monumentetale ervaringen in de ruimste zin van het woord. Zoals daar nu bijvoorbeeld is de prachtig gerestaureerde Molukse Kerk in Appingedam. Een wereld van verschil met de situatie in 2014 toen de deelnemende wandelaars aan de eerste Fivelstadtocht deze monumentale vaderlandse geschiedenis ook passeerden.

Na de succesvolle wintereditie afgelopen januari is dit dus de tweede keer dat het maximaal aantal deelnemers voor de Fivelstadtocht is bereikt. Vanzelfsprekend zijn er wederom verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare aspecten uit dit Fivelingo gebied te bewonderen waarbij uiteraard de grondgedachte van de tocht niet uit het oog wordt verloren: Fivelstadtocht, het historisch cultureel wandelevenement van de provincie Groningen en omstreken! De geschiedenis van het betreffende wandelgebied zal wederom in woord onder uw aandacht worden gebracht middels informatie op de te ontvangen stempelkaart aan de start.

Back to top button