Luchtgitarist Dennis uit Appingedam op jacht naar prijs van wereldster Bryan Adams

Appingedam – Dennis Keizer wordt allicht de beste luchtgitaarspelende Bryan Adams-fan. Hij staat op de tweede plek van de wereldwijde verkiezing en met een beetje hulp uit de provincie Groningen wordt de student gewoon eerste. Daar hoopt Dennis vurig op.

De geboren Damster die in Groningen woont is groot fan van Bryan Adams. De allerbeste luchtgitaarspeler op Bryan Adams’ Summer of ’69 wint een ontmoeting met de wereldster. Dennis is al tien jaar fan van Adams. Dat begint als hij als kleine jongen door de cd-bakken van zijn vader struint. De platen van Adams spreken hem aan en sindsdien is hij verkocht. Zo heeft hij heeft al tien concerten bezocht. ,,Ik ben laatst nog in Londen geweest voor een optreden van hem.” Daarnaast spaart de fan allerlei dingen van de zanger. Het mooiste relikwie is het plectrum dat Adams bij een concert in Amsterdam in het publiek gooide. ,,Dat heb ik gevangen”, glundert Dennis.

Een tijdje geleden stuitte de student via Facebook op de wedstrijd die Adams samen met DHL organiseert. Ze zochten de beste ‘Summer of ’69’-luchtgitaarspeler”, vertelt Dennis over de challenge. Hoewel hij zelf het liefst het nieuwe nummer ‘Shine a Light’ luchtgitaar, stort hij zich vol overgave op het project. Want een ontmoeting met zijn held, daar heeft de Stadjer veel voor over. Na uitvoerig bestuderen hoe de zanger zelf tijdens het liedje doet, neemt Dennis de clip op. Dat doet de bevlogen fan niet zoals veel concurrenten met een bibberige en scheve telefoon. Dennis regelt twee camera’s, een soort van studio en maakt er een heuse clip van. Deze noeste arbeid loont. De stembussen zijn al een tijdje geopend en Dennis staat op de keurige tweede plek. Nummers één is ook te kloppen, vindt Dennis. ,,Die zijn niet zo origineel als die van mij en de originele moves van Adams komen er minder in terug.”

Adams zelf heeft laten doorschemeren voorliefde te koesteren voor de opname van Dennis. Op 30 september publiceert de zanger een video op zijn Facebookpagina waarin hij mensen oproept aan de verkiezing mee te doen. Om ze te lokken deelt hij zijn vier favorieten, met daartussen Dennis.

Een fijne stimulans voor de Groninger, maar hij is er dus nog niet. Stemmen kan tot en met 27 oktober op de site van DHL: Win a signed Gibson guitar – DHL InMotion

Luister naar Dennis Keizer in de studio van HavenstadFM
Back to top button