fbpx
3.2 C
Delfzijl
30 november 2020 21:02

Losdorp heeft een dorpsommetje; Sappemapad officieel geopend

Losdorp – Burgemeester Gerard Beukema heeft vrijdagmiddag in Losdorp samen met directeur Jacqueline de Milliano van Landschapsbeheer Groningen een dorpsommetje geopend door de dorpsvlag van het informatiebord aan het begin van het Margie Kilpad te trekken. Hiermee ging een lang gekoesterde wens van veel Losdorpsters in vervulling.

Het dorpsommetje heeft de naam Sappemapad gekregen, en is met zijn 2,3 kilometer lengte ook de kortste dorpsommetje tot nog toe vertelde De Milliano. De provincie Groningen telt op dit moment 28 dorpsommetjes, ze zijn allemaal terug te vinden op de website van Landschapsbeheer Groningen.

Tot nog toe was het alleen mogelijk heen en terug door het dorp te lopen. Het dorp telt in feite maar één weg. Dorpsbelangen en het Lansdchapsbeheer Groningen hebben dankzij de medewerking van het waterschap Noorderzijlvest en de familie Menninga een dorpsommetje weten te realiseren. Het rondje is ontstaan doordat men nu vanaf de Schafferweg met een trappetje naar beneden kan. De route gaat via een onverhard maaipad naar het Margie Kilpad. De obstakels die werden gevormd door twee sloten zijn overwonnen door planken over het water te maken. De familie Menninga staat het wandelaars toe om een deel over hun terrein te lopen.

Volg ons op

10,592FansLike
1,424VolgersVolg
5,232VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten

Coronabesmettingen bij verpleeghuis Vliethoven in Delfzijl

Delfzijl - Er zijn coronabesmettingen vastgesteld bij een woonafdeling van verpleeghuis Vliethoven in Delfzijl. Volgens zorg- en welzijnsorganisatie De Hoven, eigenaar van verpleeghuis Vliethoven,...