10.1 C
Delfzijl
13 mei 2021 01:26

‘Loppersum Schoon!’ dit jaar in alle dorpen uit de gemeente

Loppersum – De afgelopen jaren hebben de verenigingen dorpsbelangen, vrijwilligers en de gemeente met het project ‘Loppersum Schoon!’ er samen voor gezorgd dat de hoeveelheid zwerfafval en overlast van hondenpoep aangepakt werd in een aantal dorpen uit de gemeente Loppersum. Uit een evaluatie is gebleken dat de dorpen enthousiast waren over dit project, ze beoordeelden het met een gemiddeld rapportcijfer van maar liefst een 7! Daarom dat is besloten om het project dit jaar voor alle dorpen in de gemeente aan te bieden.

Eind januari is met een aantal dorpsverenigingen geïnventariseerd op welke plaatsen veel overlast van zwerfafval en hondenpoep wordt ervaren. Er is afgesproken om hiervoor inzamelvoorzieningen te plaatsen, zoals blikvangers, afvalbakken en hondenpoepbakken. In het najaar wordt de werking hiervan samen met de dorpsverenigingen geëvalueerd.

Opruimacties zwerfafval
Naast het aanbrengen van voorzieningen, gaat de gemeente ook opruimacties van zwerfafval faciliteren, door bijvoorbeeld grijpers en afvalzakker te leveren. Dit gebeurt bijvoorbeeld op 23 maart, dan is er een landelijke opschoondag (NederlandSchoon) waar ook inwoners uit de gemeente Loppersum aan meedoen.

Zelf een steentje bijdragen aan een nóg schonere gemeente?
De gemeente is blij met initiatieven van inwoners die bijdragen aan het verminderen van zwerfafval. Ruimt u zelf zwerfafval op, of wilt u een opruimactie initiëren? De gemeente wil dit graag faciliteren door het beschikbaar stellen van grijpers en afvalzakken. Volle zakken kunnen bij de gemeentewerf worden ingeleverd of aan huis worden opgehaald. Neem voor meer informatie contact op met de gemeente via gemeente@loppersum.nl of 0596-548200.

Gratis hondenpoepzakjes
Informeer bij uw dorpsvereniging naar de beschikbaarheid en locatie van de zakjes. U kunt de zakjes ook afhalen (per rol) bij de balie in het gemeentehuis, Molenweg 12 te Loppersum.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,291VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
DierDier
KlussenKlussen
AutoAuto

Populaire berichten