Lokaal Belang Eemsdelta wil duidelijkheid over verdubbeling N33 Zuidbroek-Appingedam

Appingedam – De fractie Lokaal Belang Eemsdelta Appingedam heeft het initiatief genomen voor een motie met betrekking tot de financiering verdubbeling N33 Zuidbroek-Appingedam voor de raadsvergadering van 30 september aan staande.

Naar aanleiding van diverse berichten dat de provincie een groot deel van het budget van het zogenaamde RSP-pakket wil gebruiken om de overschrijdingen van de Ring Zuid (Groningen) te financieren. Een groot deel van het budget voor de verdubbeling van N33 komt uit het RSP-pakket (compensatiepakket Zuiderzeelijn).

Volgens Iwan Poucki, fractievoorzitter Lokaal Belang Eemsdelta is de verdubbeling van N33 van het grootste belang voor de nieuwe gemeente Eemsdelta, wil je de economische ontwikkeling stimuleren.

Poucki: “Aanvullend vinden wij ook dat er een aquaduct onder het Eemskanaal moet komen, juist om de economische groei te stimuleren. Wij zijn er al jaren mee bezig, het tracé is bekend, er zijn duidelijke afspraken met Rijkswaterstaat en de provincie gemaakt en het is niet acceptabel dat dit project nu niet doorgaat omdat de financiering van een ander project, de Ring Zuid in Groningen, in financiële problemen is gekomen. Groningen Seaports heeft diverse investeringen op stapel staan, die in gevaar komen als de verdubbeling zou worden afgeblazen.”

Back to top button