Logo van Grenzeloos gaat Motje heten

Appingedam – Ruim een maand geleden was er lichte paniek toen het logo van Grenzeloos, ontworpen door Melanie Mus van atelier Cosis in Appingedam, zijn naam kwijt was. Via een prijsvraag werd opgeroepen om een nieuwe naam te bedenken.

Met meer dan 150 inzendingen werd unaniem gekozen voor de naam ‘Motje’. De jury, bestaande uit Ada Tolboom (IVAK), Hetty Scheepsma (‘s Heeren Loo), Nancy Maliepaard (De Zijlen) en Anneke Folkerts (festival Terug naar het begin), had een zware taak. “De keuze was echt heel moeilijk, er waren zoveel goede namen bedacht. We willen iedereen dan ook heel hartelijk bedanken voor het meedoen,” aldus Ada.

Donderdag werd H., de bedenker van de naam die anoniem wil blijven, in het zonnetje gezet. Hij ontving een ingelijst en gesigneerd logo van Melanie Mus. “Ik ben er helemaal stil van. Ben er hartstikke blij mee,” reageerde H.

Er ontstond zelfs een klein feestje toen H., die ook bij atelier Cosis werkt, slagroomtaarten deelde met de aanwezigen. “Ik zag de spechtvogel en ik dacht Motje. Wat Motje daar?” vertelt H. over zijn inspiratie voor de naam.

Motje zal dit jaar voor het eerst aanwezig zijn op het festival Terug naar het begin, op 24, 25 en 26 mei 2024. Zij zal de kunst en creativiteit van de deelnemers van het project Grenzeloos onder de aandacht brengen bij de festivalbezoekers.

Grenzeloos is een initiatief van De Zijlen, Cosis, ‘s Heeren Loo, WerkPro en IVAK, waarbij niet wordt gekeken naar de beperkingen, maar naar de mogelijkheden van de deelnemers. De samenwerking met het festival begon in 2023 en wordt dit jaar voortgezet met nog meer kunst en creativiteit. Het werk van de deelnemers is te zien in het festivalhart, op pauzeplekken en in het atelier van Cosis: Het Kunst Atelier, Stadshaven 1 in Appingedam.

Back to top button