zaterdag, oktober 16, 2021
11.3 C
Delfzijl

Logeerwoningen in Appingedam officieel overgedragen

Appingedam – In Appingedam, op de locatie van voorheen de scholen Iemekörf en Triangel, zijn op donderdag 17 augustus 2017 twintig logeerwoningen geopend. Deze tijdelijke woningen zijn bedoeld voor inwoners die vanwege de versterking van hun woning tijdelijk niet in hun eigen woning kunnen wonen. De woningen worden onder regie van de Nationaal Coördinator Groningen en in opdracht van Centrum Veilig Wonen gebouwd.

Er zijn twee typen tijdelijke huisvesting gebouwd: tweepersoons- en de gezinswoningen. De huurders die als eerste de woningen gaan betrekken – of vergelijkbare woningen elders in Appingedam –  waren aanwezig om de woningen te bekijken. Na korte toespraken van Centrum Veilig Wonen, Nationaal Coördinator Groningen en eigenaar van de woningen Jan Snel, werd een symbolische sleutel overgedragen aan Anno Wietze Hiemstra, burgemeester van Appingedam.

Op vrijdag 18 augustus kunnen omwonenden en bewoners van de te versterken wijk Opwierde-Zuid zich een beeld vormen van hoe een tijdelijke woning eruit ziet. Te zijner tijd wordt met de bewoners voor wie dat van toepassing is, persoonlijk besproken welke woning en op welke locatie zij verblijven op het moment dat hun woning wordt versterkt.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,301VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
spot_img
KlussenKlussen
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin