10.1 C
Delfzijl
25 februari 2021 17:50

Literatour in de klas op het Eemsdeltacollege in Delfzijl

Delfzijl – Op woensdag 20 september was schrijfster Margje Woodrow, in het kader van ‘Literatour in de klas’, op bezoek bij Eemsdeltacollege locatie Sikkel in Delfzijl.
Literatour in de klas ‘Literatour in de klas’ is een feestelijke landelijke campagne waarin jongeren in contact worden gebracht met hedendaagse schrijvers en uitdagende literatuur. In de vierde klassen van de opleiding vmbo-TL hebben de leerlingen tijdens de lessen Nederlands zich voorbereid op de komst van de schrijfster Margje Woodrow. Het project bestond uit opdrachten, zoals het lezen van haar boeken en het beantwoorden van vragen. Daarnaast moesten de vmbo-TL leerlingen een artikel schrijven dat beoordeeld werd met een cijfer dat meetelt voor het examen.

Aanleiding Jan Wolthof en Ria Wolthof-Vos haken in op deze landelijke campagne. Ter invulling van hun lessen Nederlands, zagen zij dit als een kans om leerlingen kennis te laten maken met de schrijfster Margje Woodrow. Dus niet alleen de leerlingen van vmbo-TL, maar ook 3e jaars leerlingen van vwo+ werden meengenomen in deze ‘Literatour in de klas’. In samenwerking met de bibliothecaresse, Barbara van Hofslot, is er vorm gegeven aan het project tijdens de lessen Nederlands.

Programma

Woensdag 20 september tussen 13.00 en 15.00 uur hebben 3 klassen(2xTL en 1x vwo+) de schrijfster ontmoet en gingen aan de slag met de slotopdracht. De opdracht bestond uit het schrijven van een artikel, die moest voldoen aan een aantal eisen. Hierin was het de bedoeling dat ze in gesprek gingen met de schrijfster over haar boeken. Dit vond plaats op locatie Sikkel van Eemsdeltacollege.

Enthousiast

De leerlingen waren allemaal erg onder de indruk van de schrijfster en wilden allemaal met haar op de foto. Margje Woodrow is druk met het schrijven van een nieuw boek. Zij heeft vwo+ gevraagd het script te lezen en of de leerlingen dan een trailer van haar boek willen maken. Zo’n vraag krijg je niet vaak en de leerlingen waren gelijk dol enthousiast.

Literatour

Literatour is de Boekenweek voor jongeren. Een team van 25 schrijvers gaat van 16 t/m 24 september op tournee langs honderd middelbare scholen om daar met jongeren te praten over verhalen, schrijverschap en lezen. Speciaal voor de Literatour 2017 schreven Özcan Akyol, Mano Bouzamour en Elfie Tromp drie korte verhalen, gebundeld in 3PAK, dat cadeau wordt gedaan aan jongeren door de boekwinkel en bibliotheek.

Volg ons op

10,924FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten