fbpx
21.8 C
Delfzijl
maandag 21 september 2020
Home Algemeen Lisette Germain uit Steendam showt op internationale modeshow

Lisette Germain uit Steendam showt op internationale modeshow

Steendam – Lisette Germain van Nanou Germain couture en Mode vakopleidingen uit Steendam heeft zaterdag 12 mei een prijswinnende jurk geshowd tijdens het European Master Tailor Congress in Zaandam. Dit is een Prestigieus internationaal meester kleermakers congres dat eens per twee jaar wordt gehouden. De kleermaakster vertegenwoordigde Nederland met zowel dames als heren kledingstukken.

Op het BMA congres in Nieuwegein in maart behaalde Germain haar jurk met een 8,25 de eerste prijs in de categorie dames maatkleding en won zij wederom de vakgenoten prijs. Deze prijs wordt door de aanwezige professionals toegekend aan de mooiste creatie van de dag.

De andere kleding stukken die Germain showde waren een heren maatpak gemaakt van een handgeweven Harris tweed, een vrije tijds jas en blouse voor heren en een Staphorster klederdrachten dames pak. Met dit pak hoop Germain de trots op ons klederdrachten erfgoed opnieuw leven in te blazen. Het pak gemaakt van de traditionele klederdracht stoffen heeft een moderne  look, maar wel met respect voor de originele dracht.

Nanou Germain Couture en Mode vakopleidingen werkt op dit moment In het ruim en licht atelier in het Lentis gebouw aan de prins Bernhardlaan te Delfzijl. Het is  mogelijk om maatkleding in opdracht te laten maken en om er verschillende Opleidingen en Cursussen in basis-  en couture  naaitechnieken te krijgen.  De opleidingen worden gegeven volgens het Danckaerts patroonteken systeem en kunnen met een diploma worden afgerond.