fbpx
dinsdag 26 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Lezing Janny de Heer over haar boek ‘Genleman in slavernij’ in de Bibliotheek van Delfzijl

Delfzijl – Auteur Janny de Heer geeft zondag 22 oktober, tussen 15.00 – 17.00 uur, in de Bibliotheek van Delfzijl een lezing over haar boek ‘Genleman in slavernij’.

Voor het schrijven van dit boek verrichtte Janny de Heer uitgebreid historisch onderzoek in Suriname. Een jongeman uit een welgestelde Duitse familie, zoekt in 1827 zijn geluk in Suriname. De roman beschrijft een meeslepende geschiedenis over het koloniale Suriname in de 19e eeuw, een tijd van grote veranderingen tussen de bevolkingsgroepen. Het verhaal vertelt over hoe het dagelijks leven op en om de plantages werkelijk is. De schrijfster ontraadselt daarbij de familiegeheimen die rond de hoofdpersoon, Johann Dieterich Horst, zijn ontstaan tot aan zijn dood op 72-jarige leeftijd op een wel heel dramatisch moment.

Janny de Heer (opgegroeid in Delfzijl) debuteerde met drie verhalen onder de titel ‘Landskinderen van curacao’. Andere werken vanhaar zijn ‘Hey Buddy’, ‘De Barones’ en ‘Buitenbeentjes’. Overeenkomst in haar boeken is de interesse in het koloniale verleden. Niet bewust zo bedacht maar sinds haar debuut, dat welliswaar historisch maar fictie was, vertonen haar latere werken steeds meer affiniteit met de waargebeurde geschiedenissen. De schrijfster is gegrepen door de absurditeit van maatschappelijke omstandigheden waarin mensen meegesleurd worden in situaties waar ze niet zelf om hebben gevraagd.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,310VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer