20.7 C
Delfzijl
27 juli 2021 14:31

Let’s Gro Loppersum: de toekomst begint in Loppersum

spot_img

Loppersum – Drones, zelfrijdende wagens, virtual reality: de toekomst begint aankomend weekend in Loppersum! Tijdens Let’s Gro Loppersum kan iedereen een voorproefje zien van alle toepassingen van 5G: de nieuwste generatie mobiele communicatie. Het evenement is onderdeel van het Let’s Gro Festival. Het is een initiatief van 5Groningen, een programma van de Economic Board Groningen, in samenwerking met partners zoals KPN, Vodafone en Agentschap Telecom.

Vrijdag 11 november: seminar innovatie

Op vrijdag 11 november wordt er een seminar georganiseerd voor genodigden. De seminar gaat over het belang van innovatie en de rol die de nieuwste communicatietechnologie hierin kan spelen.

Zaterdag 12 november: publieksdag

Burgemeester Albert Rodenboog: “Op zaterdag 12 november zijn alle inwoners van harte welkom om te ontdekken wat de toekomst in petto heeft. Dit belooft een zeer boeiende dag te worden vol met innovatieve snufjes”. Er zijn tientallen demonstraties van de nieuwste gadgets en toepassingen voor bijvoorbeeld de landbouw, de zorg, het verkeer en het dagelijks leven. Zet bijvoorbeeld een speciale bril op en stap in de wereld van virtual reality. Neem plaats in een zelfrijdende bus, bekijk de ambulance van de toekomst of bewonder de nieuwste elektrische racewagen. Er is onder meer een workshop drones bouwen en ook de Discovery Truck van de Rijksuniversiteit Groningen staat op de parkeerplaats.

Let’s Gro Loppersum is zaterdag 12 november van 13.00 tot 17.00 uur in en om Hotel Spoorzicht (Molenweg 11) in Loppersum. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. De Molenweg en Stationslaan in Loppersum zijn voor het evenement deels afgesloten. Meer informatie en een overzicht van de demonstraties staan op www.5Groningen.nl.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,264VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
KlussenKlussen
AutoAuto
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier

Populaire berichten