Lentis zoekt verhalen en foto’s van Groot Bronswijk in Wagenborgen

Wagenborgen – De vrijwilligersorganisatie Lentis Erfgoed is op zoek naar foto’s en verhalen van mensen die ervaringen hebben met Dennenoord in Zuidlaren of Groot Bronswijk in Wagenborgen.

Velen uit Groningen, Friesland en Drenthe hebben daar een deel van hun leven doorgebracht en hebben daar foto’s gemaakt van gebeurtenissen. Lentis Erfgoed wil het bestaande fotoarchief graag aanvullen met foto’s van mensen die er hebben gewerkt. Gedurende de maanden oktober en november zullen op de woensdagmiddag medewerkers van Lentis Erfgoed aanwezig zijn in de expositieruimte (museum) op het terrein van Dennenoord in Zuidlaren. Losse foto’s en foto’s in albums kunnen ter plekke worden gescand. Ook de verhalen behorende bij de foto’s of werkervaringsverhalen kunnen op de woensdagmiddagen worden verteld en vastgelegd. Indien gewenst kunnen foto’s ook thuis worden gescand en verhalen vastgelegd.

Foto’s kunnen nog op zeven woensdagen tussen 14.00 en 16.00 uur worden ingebracht, de laatste keer is op woensdag 30 november 2016. Tijdens de inbrengmiddagen is het museum ook geopend. Het museum van Lentis Erfgoed is gevestigd in de voormalige timmerwerkplaats, achteraan op het terrein van Dennenoord. Voor het maken van een afspraak kunnen belangstellenden een email sturen aan erfgoed@lentis.nl of telefonisch contact opnemen met Goff Miedema 06-11374360 of met Rense Schuurmans 06-20419308

Back to top button