Legodarische actie in aardbevingsgebied

Appingedam – Deze week verschenen er allemaal legoblokjes in scheuren van publieke gebouwen in het aardbevingsgebied. Deze ‘legodarische’actie kondigt de JongerenTop Groningen aan.

De Top heeft als doel om jongeren een stem te geven in grote vraagstukken, vraagstukken en beslissingen waar zij het langste mee moeten leven. Ook willen ze een ander geluid laten horen uit het aardbevingsgebied, want Groningen is meer dan alleen schade en de aardbevingen.

De organisatie hoopt dat met name jongeren in de hele provincie het voorbeeld volgen en zelf legoblokjes in bijvoorbeeld hun eigen huis plaatsen en dit delen met de #Legodarisch, om zo op een ludieke manier aandacht te krijgen, voor het initiatief de JongerenTop. Zo laten jongeren letterlijk zien dat zij invloed willen op hun eigen leefomgeving. Op 7 juni is de JongerenTop in Appingedam en gaat de organisatie samen met 1000 jongeren tussen de 12 en 18 jaar aan de slag met de toekomst van het gebied tijdens het JOT. Festival.

De organisatie van JOT. heeft deze actie niet zelf bedacht. De Duitse kunstenaar Jan Vromann reisde jaren geleden al eens drie jaar de wereld over om afbrokkelende gebouwen te repareren met LEGO street-art. Hij repareert oude gebouwen met ‘s werelds meest populaire speelgoedblokjes. Inmiddels heeft Jan Vromann, woonachtig in Berlijn, in meer dan veertig steden over de hele wereld kapotte gebouwen en afbrokkelende muren voorzien van LEGO street-art.

Back to top button