Leerlingen van de George Martens School behalen heftruck certificaat

Appingedam – De afgelopen periode hebben tien leerlingen van de George Martens School een dagdeel theorie gevolgd voor het heftruckcertificaat. Ook stond er een praktijkexamen op het programma. De leerlingen hebben uitleg gekregen van de instructeur van NIVI in Appingedam. Zowel de theorie als de praktijk werd getest. Ze moesten een parcours afleggen in voorwaartse en achterwaartse richting. Toen de leerlingen een beetje in de gaten kregen hoe het rijden op een heftruck werkt, kwamen er allerlei opdrachten met pallets. De laatste opdracht was het bouwen van een zogenaamde paddenstoel van drie pallets. De spanning en de concentratie was zichtbaar van de gezichten af te lezen.

Toekomst
Voor werkgevers is het belangrijk dat het onderwijs aansluit op de praktijk. Zeker als het gaat om vakmensen. Als praktijkschool willen wij graag bijdragen aan het opleiden van een nieuwe generatie vakmensen. Daar is het aanbieden van een opleiding met heftruckcertificaat een onderdeel van.

Doen wat werkt
De George Martens School is een school voor praktijkonderwijs. Leerlingen leren hier vooral door te doen. Daarbij proberen wij het nuttige zoveel mogelijk te verweven met het leuke. De nadruk voor veel activiteiten ligt vooral op het doen. Het is belangrijk dat er activiteiten plaatsvinden buiten de school; dit in het kader van de maatschappelijke vorming.

Back to top button