Leerlingen Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum organiseren DayForChange-markt

Appingedam – De leerlingen van het Rudolph Pabus Cleveringa Lyceum zijn eigen bedrijven gestart en verkopen duurzame en eerlijke producten op de DayForChange-markt.

Project Bij het vak economie is het heel belangrijk om in aanraking te komen met de vaardigheden om een bedrijf op te kunnen richten. Er zijn 40 bedrijven opgestart door de derdejaars havo en vwo leerlingen. De leerlingen hebben een microkrediet van de Rabobank gekregen om hun bedrijf te starten. Tijdens de markt vertellen ze hierover en over hun producten. Er worden duurzame en eerlijke producten verkocht. ‘Hoe mooi is het om dit te kunnen combineren met een goed doel?’ volgens meneer Wijnsma, docent Economie.

Uitnodiging
De leerlingen organiseren een DayForChange-markt op donderdag 13 februari 2020 van 16.00-18.00 uur in de aula van de school aan de Pastorielaan 11 in Appingedam. Ze nodigen iedereen uit om naar deze bijzondere markt toe te komen. Het aanbod varieert van snoepgoed, duurzame plantenpostjes tot en met een wasbeurt voor uw auto met biologisch afbreekbare autoshampoo. Betaling vindt plaats met contant geld.

Het goede doel
De volledige opbrengst gaat naar het goede doel ‘Sonbola Aflatoun’. Sonbola Aflatoun zet zich in voor beter onderwijs in gebieden waar daar vraag in is. Dit jaar ligt de specifieke nadruk op onderwijs voor Syrische vluchtelingen/ontheemde kinderen. Het is onderwijs die zich focust op kwaliteit, innovatie en duurzaamheid, ongeacht zijn/haar socio-ecnomische, religieuze of etnische achtergrond. Dit doel is verbonden aan DayForChange, de organisatie die dit project mogelijk maakt.

Back to top button