donderdag 16 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Leerlingen van De Springplank uit Siddeburen planten bomen bij Golfclub Duurswold

spot_img

Steendam – Op 10 april 1957 werd de eerste officiële landelijke Boomplantdag georganiseerd in Apeldoorn. Er waren toen 1600 kinderen bij aanwezig. Vanaf 1980 is het Landelijk Comité Boomplantdag (als onderdeel van Staatsbosbeheer) doorgegaan als Stichting Nationale Boomfeestdag. Nu, bijna 60 jaar later, worden er jaarlijks door ruim 115.000 kinderen enthousiast bomen geplant!

Zo ook op de golfbaan van Golfclub Duurswold gelegen aan het Schildmeer in Steendam. Op de Nationale Boomfeest 14 maart j.l. hebben 45 kinderen van O.B.S. De Springplank uit Siddeburen diverse bomen gepland bij de entree van de golfbaan.

De Nationale Boomfeestdag stond in het teken van de ‘essentaksterfte’. Er heerst een grote essenziekte in de Nederlandse natuur. De zogeheten ‘essentaksterfte’ heeft zich inmiddels in meer dan 80% van de essen gehuisvest. Essen komen in het hele land veelvuldig voor en de ziekte zorgt ervoor dat de bomen sneller kunnen omvallen; niet ongevaarlijk dus. Ook op de golfbaan in Steendam grijpt de ziekte snel om zich heen. De golfclub heeft al de nodige essen moeten kappen. Uiteraard gebeurd dit met een gedegen plan en worden er diverse boomsoorten voor terug geplant.

Op de boomfeestdag zijn er door de kinderen onder andere Beuken gepland. Om de entree te verfraaien heeft Tuinontwerper Martin Knol er voor gekozen om links en rechts van de oprijlaan een aantal Zuilhaagbeuken (Carpinus betules Fastigiata) van groot formaat te planten.

Naast dat de kinderen bomen hebben geplant, hebben ze ook een natuurexcursie over de golfbaan bijgewoond en hebben ze kennis gemaakt met de golfsport. Onder begeleiding van ervaren golfers hebben de kinderen kunnen genieten van een heuse Masterclass golf!Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,287VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
DierDier
AutoAuto
KlussenKlussen
TuinTuin
WonenWonen

Populaire berichten