Leerlingen Hogeland College spelen theaterspektakel “De beving”

Sint 2023Sint 2023

Warffum – Maak je je eigen keuzes tijdens oorlogstijd? Hoever kun je gaan in een sociaal experiment op school? Welke keuzes maak je en wie is er te vertrouwen? Deze vragen staan centraal in het theaterspektakel “De beving” van het Hogeland College Warffum. Op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 april voeren leerlingen, alumni én medewerkers gezamenlijk het stuk op. Allemaal onder de leiding van docent en schrijver Sander Kalsbeek.

In “De beving” lopen er twee verhaallijnen naast elkaar. De eerste verhaallijn is gebaseerd op de film ‘Die welle’ waarin een docent zijn leerlingen door middel van een experiment wil laten voelen hoe groepsdruk werkt en welke keuzes mensen maken in een oorlogssituatie. Hierin zoekt hij de randen op van wat kan binnen het onderwijs. Of gaat hij misschien wel te ver? Een groep Joodse jongeren ten tijde van de Tweede Wereldoorlog staat centraal in de tweede verhaallijn. Welke keuzes maken zij en wie is er nog te vertrouwen? Als wij niets doen, wie dan?

De voorstelling neemt het publiek gedurende het verhaal mee van Het Hogeland College naar het openluchtmuseum Het Hoogeland om uiteindelijk weer op school te eindigen. Kaarten zijn te reserveren via de website. Meer informatie over het theaterspektakel is te vinden op hogeland.nl.

Data: 20 april (19.30), 21 (19.30) en 22 april (10.30 en 19.30)
Locatie: A.G. Bellstraat 2, 9989 AT. Het Hogeland College Warffum
Tickets: Verkrijgbaar via www.hogeland.nl/ à 5 euro

Back to top button