fbpx
13.5 C
Delfzijl
21 oktober 2020 04:07

Leerlingen groep 7 en 8 maken kennis met techniek

Delfzijl – Aanstaande vrijdag komen er 306 leerlingen van de basisscholen uit de regio naar Eemsdeltacollege. Daar vindt de techniekmanifestatie Technics4U plaats.

Programma Technics4U

De basisschoolleerlingen maken vrijdag 18 november op een actieve manier kennis met techniek. Bij Technics4U draait het om zien, doen en denken over techniek. Op locatie Sikkel van Eemsdeltacollege in Delfzijl wordt een programma verzorgd, waarin techniek centraal staat. De basisschoolleerlingen worden in groepen ingedeeld en doorlopen een afwisselend programma dat geleid wordt door twee deskundige presentatoren. De vmbo leerlingen en docenten van Eemsdeltacollege, afdeling Techniek, begeleiden de basisschoolleerlingen bij het maken van een werkstuk. Dit werkstuk bestaat uit het in elkaar zetten van een auto. Als alles goed gaat dan zal de auto gaan rijden op een zout wateroplossing.

Koffertje

Iedere leerling krijgt aan het einde van deze dag een koffertje met daarin waardebonnen (bedrijfsnaam en adres staan hierop vermeld). Op zaterdag 19 november stellen een aantal deelnemende technische bedrijven hun deuren open tussen 10.00-14.00 uur voor de leerlingen en hun ouders. Er worden rondleidingen verzorgd en activiteiten georganiseerd. De waardebon kan hier ingewisseld voor een leuk stuk gereedschap voor in het koffertje.

Lokale samenwerking

Het initiatief voor Technics4U vindt zijn basis in het lokale samenwerkingsverband tussen scholen en technische bedrijven. De partners zijn van mening dat techniek al in de basisschool onder de aandacht gebracht moet worden. Zij willen zich daarvoor actief inzetten. Technics4U is een evenement dat direct aansluit bij deze wensen en waarbij scholen, lokale bedrijven en ouders actief worden betrokken.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,219VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten