2.9 C
Delfzijl
11 april 2021 09:05

Leerlingen Eemsdeltacollege bezoeken 5Groningen

ComputerComputer
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Mode 2021Mode 2021
AutoAuto
StudieboekenStudieboeken
Vaker kopenVaker kopen
KlussenKlussen

Groningen – Afgelopen donderdag kreeg 5Groningen bezoek van twee klassen van het Eemsdeltacollege in Delfzijl. De eerstejaars VMBO-leerlingen maakten hier kennis met 5G en het 5Groningen lab. Na een korte introductie en rondleiding gingen zij zelf aan de slag, met als resultaat een aantal verrassende nieuwe toepassingen voor 5G!

Het bezoek was onderdeel van het ‘Goud Grunn’ initiatief, waarbij leerlingen worden betrokken bij de aardbevingsproblematiek in Groningen. Centraal staat daarin een prijsvraag waar scholieren uitwerking geven aan hun toekomstbeeld van het aardbevingsgebied en door hen gewenste ontwikkelingen, plus de kansen van duurzame energie, krimp, duurzaam wonen en bouwen. Deze prijsvraag is een initiatief van EPI-KenniscentrumBuildinG en Groninger Dorpen.

De leerlingen werden ontvangen door Peter Rake en Marc Cremers in het 5G-lab van 5Groningen. Bij aankomst werd gestart met een quiz, waarbij allerlei weetjes voorbij kwamen, zoals ‘Hoe vaak checken we onze smartphone dagelijks?’ tot ‘Waar staat de G van 5G voor?’

Vervolgens kregen de leerlingen een rondleiding door het 5G-lab. Ze zagen een dansende robot, een slimme aardappel, een zelfrijdende bus en de drone die over de akkers vliegt. Het bleek dat Wilco Stollenga, de eigenaar van AgriFly en deelnemer aan een van de pilotprojecten, zelf ook op het Eemsdeltacollege heeft gezeten.

Tot slot kregen de jongeren de opdracht om zelf een toepassing te bedenken voor 5G. Ze kwamen met erg creatieve ideeën, zoals een afstandsbediening-vinder, een automatisch kleurende muur, een drone-rolstoel en een blindenstok met ingebouwde navigatie. Geweldig om te zien hoeveel prachtige innovaties er in korte tijd bedacht werden door deze enthousiaste leerlingen.

Volg ons op

11,056FansLike
1,424VolgersVolg
5,280VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
WonenWonen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
AutoAuto
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten