7.8 C
Delfzijl
15 mei 2021 04:19

Leerlingen DK3H1 van het Eemsdeltacollege hebben een boek geschreven

Appingedam – Leerlingen van klas DK3H1 van het Eemsdeltacollege in Appingedam hebben een boek geschreven. Het boek genaamd DEAL gaat over een conciërge die in een van de toiletten op school wordt vermoord, alle leerlingen schuiven de schuld op een ander af. Zouden ze erachter komen wie de moordenaar is?

Het idee om gezamenlijk een boek te schrijven komt van mentor van der Dussen zij wou hier mee ook de mentorlessen een beetje opvullen. Niet alle 12 leerlingen waren direct enthousiast maar toch werd er begonnen met schrijven.

Elke week was er weer één leerling die een hoofdstuk schreef waar de volgende weer op door ging. Nog steeds was er een enkeling die het schrijven niet zagen zitten, maar ook toen waren er mede leerlingen die hem/haar daar mee hielp.

Einde schooljaar

Het einde van het schooljaar was in zicht en steeds meer leerlingen haakte af. Nog meerdere keren werden alle zeilen weer bijgezet om het boek te voltooien. Maar vele lesuitval zorgde ervoor dat er toch te weinig tijd voor was, en een aantal leerlingen dachten al dat het boek er toch niet meer zou komen. Meerdere dagen werd er helemaal niet meer over gesproken want het was eigenlijk toch wel zeker dat het een on-afgerond project zou worden.

Bij de rapportuitreiking op de laatste schooldag sprak de mentor van der Dussen nog even een paar worden omdat zij vanwege haar contract het volgende schooljaar niet meer zou verschijnen op het Eemsdeltacollege.

Volg ons op

11,150FansLike
1,424VolgersVolg
5,286VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
AutoAuto
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
TuinTuin
DierDier
KlussenKlussen

Populaire berichten