fbpx

Leerlingen De Munte en De Woldrakkers maken kennis met struikelstenen

Woldendorp – In november 2016 worden in Borgsweer, Termunterzijl en Woldendorp struikelstenen gelegd om de Joodse families Cohen van den Berg, Cohen en Oudgenoeg, en verzetsman Gorter blijvend te herdenken. De leerlingen van De Munte en De Woldrakkers hoorden afgelopen weken al het verhaal achter de struikelstenen.

In Woldendorp kwam Janneke Gorter vertellen over haar vader, meester Gorter, die vlak voor het einde van de oorlog werd gefusilleerd vanwege zijn verzetswerk. In Borgsweer vertelde Trijn Telkamp over haar hartsvriendin Inge Cohen van den Berg, die samen met haar ouders in 1942 in Auschwitz werd vermoord.

De kinderen hingen aan de lippen van deze ‘ooggetuigen’ en toonden opvallend veel belangstelling voor de poesiealbums van Janneke en Trijn, waar meester Gorter en Inge en haar moeder – meer dan zeventig jaar geleden – een versje in schreven.

Na afloop liepen de kinderen met een voorbeeld struikelsteen naar de woningen waar meester Gorter en Ingeborg Cohen van den Berg vroeger woonden.

struikelsteentje ingeborg

Back to top button