Leerlingen Cbs De Noordkaap zamelen 978 euro in voor “het glazen huis”.

Uithuizermeeden – Geïnspireerd door de “het glazen huis” van 3fm heeft c.b.s. De Noordkaap besloten een steentje bij te dragen aan dit goede doel. Dit jaar gaat het om het samenbrengen van kinderen met hun familie.

Alle leerlingen van de Noordkaap in Uithuizermeeden vierden op 20 december het kerstfeest op school. De leerlingen maakten samen met hun ouders hapjes voor in de klas. Deze konden gekocht worden middels een strippenkaart. De gehele opbrengst van de actie gaat naar Serious request en het goede doel.

Wereldwijd zijn er meer dan vier miljoen mensen naar elkaar op zoek. Vooral in conflictgebieden zoals in Nigeria en Democratische Republiek Congo worden familieleden uit elkaar gedreven. De impact voor kinderen is erg groot. Ze hebben geen eten, geen drinken, gaan niet naar school en staan er helemaal alleen voor.

Op de Noordkaap zijn wij ervan overtuigd dat het onderwijs een zaak is van hoofd, hart en handen. Door deze actie leren wij de kinderen omzien naar de ander. Dit past goed binnen onze visie op burgerschap. Wij zijn ontzettend trots dat we met ons eigen “glazen huis”  en door de enorme inzet van ouders en leerlingen de opbrengst van 978 euro hebben gerealiseerd.

Back to top button