Leerlingen CBS De Noordkaap ontwerpen: “Het VVV-kantoor voor Uithuizermeeden”

Uithuizermeeden – Groep acht leerlingen van CBS de Noordkaap in Uithuizermeeden hebben samen met tweedejaars pabo studenten van de NHL Stenden te Groningen gewerkt aan; het ontwerpen van een VVV-Kantoor voor het dorp. Middels een “verhalend ontwerp” is de groep aan de slag gegaan.

Meester Roel zegt; ‘De leerlingen hebben een brief gekregen van twee toeristen die een kijkje zouden willen nemen in de omgeving van Uithuizermeeden. De toeristen stelden de leerlingen de vraag wat er te doen is in en rondom Uithuizermeeden.’ In vier groepen zijn de leerlingen aan de slag gegaan met het zoeken naar informatie over het dorp. Ze zochten uit wat er in de omgeving te doen is en ze hebben zich verdiept in de geschiedenis van het dorp.

De resultaten hiervan gaven ze weer op verschillende, kleurrijke posters. Juf Verena vertelt; ‘De leerlingen hebben een nette brief opgesteld, waarin ze ‘de gemeente Het Hogeland’ uitnodigen om op bezoek te komen op de Noordkaap. Doel was in gesprek gaan over het VVV-kantoor voor Uithuizermeeden.’ Kristel Rutgers (wethouder onderwijs) en Rose-Marie Zuidema (raadslid Gemeente-Belangen), gingen op de uitnodiging in en zijn in gesprek gegaan met de groep. De raadsleden beantwoordden vragen en gaven feedback op het gemaakte werk. Ze waren dolenthousiast. De kinderen gingen met de feedback van mevrouw Rutgers en Zuidema aan de slag en maakten vier maquettes van de trekpleisters van Uithuizermeeden.

Als toetje presenteerde groep acht aan hun ouders, opa’s en oma’s, de leerlingen van groep 7 en de gemeente hun gemaakte werk en plannen voor het VVV-kantoor. Mevrouw Rutgers vond de presentaties zo goed dat de leerlingen zijn uitgenodigd om 28 juni het plan voor hún VVV-Kantoor verdedigen voor de raad in Uithuizen. Meester Tom; ‘We hebben genoten van de leerlingen van groep 8 ze hebben heel goed hun best gedaan, wordt vervolgd!’

Back to top button